Стихійне сміттєзвалище за «київським» майданчиком по вулиці Шкільній

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Це – показник рівня участі міської громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування населеного пункту. 

Порушенням правил благоустрою вважаються: засмічення, забруднення приміщень та місць загального користування сміттям, недопалками, папером тощо; пошкодження об’єктів благоустрою; створення смітників, самовільне скидання побутового сміття, відходів, будівельного сміття; складування на вулицях, площах, зелених зонах, прибудинкових територіях тари, ґрунту, будівельних матеріалів; захаращення зеленої зони будь-якими матеріалами, випасання худоби на зелених зонах, розпалювання вогнища, засадження городів у не відведених для цього місцях, ламання дерев, кущів, зривання та ламання квітів; утримання у незадовільному санітарному стані прибудинкових територій, територій підприємств, об’єктів торгівлі та побутового обслуговування тощо.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 грн. і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн. Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати посадові особи, уповноважені виконавчим комітетом, та органи внутрішніх справ.

На сьогоднішній день одним з яскравих прикладів порушення правил благоустрою є утворене за «київським» майданчиком по вул. Шкільній сміттєзвалище. Зі слів очевидців, майже щодня туди звозять сміття жителі різних мікрорайонів міста. Не є виключенням і підприємці, які торгують вздовж вул. Шкільної як в буденні, так і у вихідні дні. Така ситуація склалася внаслідок того, що деякі громадяни відмовляються співпрацювати з підприємством, яке в установленому порядку визначене виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території міста Переяслава-Хмельницького. А сміття при цьому утворюється в будь-якому господарстві і його треба кудись дівати.

Для вирішення цієї проблеми 2 листопада 2017 року перший заступник міського голови Григорій Миколайович Карнаух провів нараду, в якій взяли участь керівник ТОВ «Переяслав Буд» Модебадзе Р.С., директор КП «Переяслав-Хмельницький міський ринок» Опінко О.І., депутат міської ради Шинкар Ю.С. та суб’єкти господарювання, торгові заклади яких розташовані на території «київського» майданчика. За результатами наради було вирішено прийняти міри, завдяки яким можна буде виявити осіб, що викидають сміття в місцях можливих стихійних сміттєзвалищ. До порушників будуть застосовані санкції.

В свою чергу, звертаємося до місцевої громади з проханням не засмічувати територію міста, фотографувати порушників та направляти інформацію про факти утворення стихійних сміттєзвалищ до виконавчого комітету міської ради. І пам’ятайте: «Людина є не що інше, як ряд її вчинків» © Георг Гегель; «Вчинки мудрих людей продиктовані розумом, людей менш кмітливих – досвідом, найбільш неосвічених – необхідністю, тварин – природою» © Цицерон.

Додати коментар