86 подавачів із Київської області отримали позитивні рішення щодо надання фінансування в рамках реалізації державної програми «Єробота»

Станом на 18 квітня 86 подавачів із Київської області отримали позитивні рішення щодо надання фінансування в рамках реалізації державної програми «єРобота». Мова йде про отримання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу. Це прогнозовано забезпечить створення 186 нових робочих місць. Про це повідомили в Департаменті економіки Київської ОВА.

Середній розмір гранту складає 232 тис. грн. Загальна сума грантових коштів, що надійдуть отримувачам, – понад 20 млн. грн.

Усього було подано 453 заявок. 

ТОП-5 напрямів діяльності відповідно до КВЕДів:

  • Оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – 32,6%;
  • Тимчасове розміщування й організація харчування – 21%;
  • Переробна промисловість – 11,7%;
  • Надання інших видів послуг – 8,2%;
  • Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство – 5,9%.

Претенденти на отримання мікрогрантів можуть звернутися за консультацією до Київської обласної служби зайнятості щодо порядку формування та подачі документів, розробки і доопрацювання бізнес-планів. 

Наразі триває 6-та хвиля прийому запитів на участь у програмі. Свої бізнес-плани можна подати через Портал Дія, кінцевий термін проєкту 19 листопада 2023 року. Особи, які отримали відмову у фінансуванні в минулих періодах, мають можливість подати заявку повторно.

Поді

Додати коментар