До уваги жителів Переяславської міської територіальної громади! Земельні паї: право власності слід оформити до 2025 року

Відповідно до статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)»,  до 01.01.2025 року всі власники невитребуваних земельних ділянок (паїв) або їхні прямі спадкоємці повинні оформити право власності на земельну ділянку та зареєструвати право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Якщо цю вимогу не буде виконано, вважатиметься, що такі власники ділянок автоматично відмовилися від землі.

Після 1 січня 2025 року невитребувані ділянки будуть визнані безхазяйними та переданими у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Також, зверніть увагу,  у кого наявні Сертифікати на право на земельну частку (пай) ще не замінені на витяг з реєстру речових прав на право власності на земельну ділянку, потрібно терміново вирішити питання щодо оформлення права власності земельної ділянки.

За додатковою інформацією звертатися до відділу земельних ресурсів управління містобудування, архітектури та використання земель виконавчого комітету Переяславської міської ради за телефоном 3-76-08.

Додати коментар