У Переяславській громаді відбувся мітинг з нагоди першої річниці звільнення Київщини

2 квітня ми відзначаємо першу річницю звільнення Київщини. Воно не просто про дату, не просто про події, які відбувалися і стали сторінками впевненої героїчної історії кожного і кожної з нас, героїчної історії України. Це про наш характер, про український характер, який переміг минулої весни, і ми віримо що він переможе у цій війні!
З болем пригадую те, як у лічених кілометрах від нашої громади билися у складі сил оборони і безпеки мешканців області, сили оборони просто на своїх вулицях, у своїх дворах, селах та містах. Саме тут, у боротьбі за такі міста, містечка, у битві за Київщину наші люди довели, що окупант зазнає поразки, і зазнаватиме поразки від нас, від нашого духу, від нашого українського характеру. Гордий, що ці люди серед нас.
Водночас до скону пам’ятатимемо і про тих, хто віддав своє життя заради нашого життя. Зокрема нашого переяславця, лікаря Остапа Левчука. Багатьох людей немає з нами у вимірі фізичної присутності, але вони залишаються в нашій історії і в наших серцях.
Вшанували з містянами цього ранку їх пам’ять хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку воїнам-учасникам ООС, як знак нашої пам’яті і вдячності – допис зі сторінки міського голови Вячеслава Саулка.
 

Додати коментар