Відбувся майстер-клас на великодню тематику

Весна! На порозі головне православне свято – Великдень. Це свято було і залишається найсвітлішим і найбільшим святом у християнському світі.
Одним із яскравих елементів цього свята є розпис пасхальних яєць та виготовлення сувенірів.
28 березня Центр соціальних служб Переяславської міської ради запросив 24 дітей із родин, які потребують особливої соціальної підтримки на тематичний майстер-клас з виготовлення власноруч поробки великодньої тематики – Веселого Яєчка.
Захід проходив у Мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ». Його вирішили організувати для того, щоб діти ближче познайомилися між собою, потоваришували та відволіклися від реалій сьогодення. А ще задля розвитку творчої уяви дітей, їхнього естетичного сприйняття. Втілити задум допомогли колеги з відділу освіти, відділу культури і туризму.
Юних учасників привітала заступник директора центру соціальних служб Ірина Пурденко. Від неї діти дізналися про символічний зміст писанки та її сакральне значення для християн. А від методиста позашкільного закладу Клубу юних моряків Наталії Чорненко те, що вироби, виготовлені власноруч, наділені особливою магією – вони передають світлі почуття, позитивну енергетику того, хто їх створював. Неважливо, чи ти досвідчений майстер, чи людина, яка ніколи не займалася цим раніше – головне, мати бажання творити та вкласти в роботу частинку своєї душі.
За допомогою пояснень та презентації ведучої майстер-класу, керівника гуртка «Золоте руно» Юлії Аврамич, діти активно долучилися до процесу і зробили своїми руками дуже гарні і яскраві поробки у техніці аплікація.
Майстер-клас приніс багато задоволення його юним учасникам та був дуже пізнавальним.
Кожен маленький митець забрав із собою свій творчий доробок. Приємним додатком стали набори солодощів від благодійного проекту «Зміцнення громадської довіри» у межах програми «Мріємо та діємо» та безкоштовний перегляд мультфільмів від КЗ «Переяславський ЦКМ».
 
Майя Погребна
провідний фахівець із соціальної роботи
центру соціальних служб Переяславської міської ради

Додати коментар