Навчатися й пізнавати діючи!

Наприкінці березня до Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді завітали заступники директорів, методисти та керівники гуртків комплексних закладів позашкільної освіти Київщини на методичний аукціон,організаторами якого були департамент освіти і науки Київської обласної військової адміністрації, КЗ КОР  « Центр творчості дітей  та юнацтва Київщини», Переяславський будинок художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (БХТДЮМ).

 На сьогодні, будинок художньої творчості є потужним центром для здобуття якісної позашкільної освіти за кількома напрямками: художньо-естетичним, декоративно-ужитковим, науково-дослідницьким,  фізкультурно-оздоровчим, еколого-натуралістичним та соціально-реабілітаційним.

З 1983 року посаду директора обіймає досвідчений, обізнаний і талановитий педагог, мудрий управлінець, відмінник освіти України Ніна Товкун. 

В умовах дистанційної роботи та навчання, заклад впевнено відповідає викликам часу завдяки організаторським здібностям директора.

Щиро привітала зібрання,  задала тон роботі семінару виступом про готовність педагогічного колективу закладу до співпраці, інновації, креативність, високі показники якості роботи  Оксана  Серафимівна, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Петро Ярмоленко, начальник відділу освіти  Переяславської МТГ,  змістовно схарактеризував освітній простір Переяславщини з його досвідом, реаліями і перспективами, зробивши акцент на розвитку мережі навчальних закладів, кроки на шляху реформування  освіти у контексті реалізації концепції Нової української школи та організацію якісного освітнього процесу в закладах освіти в умовах воєнного стану .

У рамках заходу  Людмила Шевченко, заступник директора КЗ КОР «Центр творчості дітей  та юнацтва Київщини»  розгорнула  теоретичний модуль програми семінару з метою створення середовища професійного спілкування і втілення системи заходів, спрямованих на підвищення фахової майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти, формування у них актуальних для розвитку в сучасному світі навичок, цифрових компетенцій, готовності впроваджувати новації в закладі, громаді, області.

Директор закладу Ніна Товкун, презентувала гостям діяльність БХТДЮМ, організацію роботи  гуртківців,  педагогів та батьків.

Яскравою програмою вихованці закладу презентували  “Майстерню талантів” (керівники гуртків: Тетяна Ковшун, Анна Наконечна, Олександр Яночок, Наталія Данчук, Людмила Погребна, Анна Сахно)

Продовжила теоретичний блок Оксана Остапенко, завідувач методичного відділу КЗ КОР «ЦТДЮК».

Зв`язок теорії, методики і практики, ефективні ідеї, результат,  чудово продемонструвала  заступник директора з навчально-виховної  та методичної роботи БХТДЮМ Ірина Омельяненко.

Практичний модуль програми семінару було реалізовано на базі навчальних кабінетів закладу керівниками гуртків та методистами: Вікторією Лис,  Ніною Товкун, Тетяною Буторіною, Анною Наконечною.

Семінар завершився засіданням «круглого столу», під час якого було підбито підсумки роботи. Аудиторія була наскільки доброзичливою, що час зустрічі минув, як одна мить.

Організатори семінару висловили подяку колегам-позашкільникам за участь у семінарі, цікаві питання, плідну співпрацю.

Хвилювання позаду,численні ідеї та задуми попереду!!!!!

Висловлюємо щиру подяку усім організаторам заходу за високий організаційний, науково-методичний, практичний та інформаційний рівень його підготовки і проведення. 

Центр професійного розвитку педагогічних працівників 

Додати коментар