Сьогодні свято тих, хто пішов захищати країну за покликом серця: в Україні відзначають День українського добровольця (ФОТО)

Свято на честь українських добровольців відзначається в Україні 14 березня, починаючи з 2017 року. Дата вибрана не випадково, адже саме цього дня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях. Це свято воїнів, які сьогодні пліч-о-пліч з армією стоять на смерть заради перемоги над російським агресором.

 Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Одним із перших таких прикладів можна назвати Запорозьку Січ — воєнізовану структуру з добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Інший яскравий приклад, але вже з нової історії України — легіон Українських Січових Стрільців, що теж формувався виключно на добровольчих засадах. А, під час Першої світової війни та Другої світової війни саме добровольці першими стали на захист вітчизни.

З нагоди цієї дати в залі Центру культури і мистецтв відбувся урочистий захід.

«…добровольці показали світу, що наш народ має силу, волю і завжди готовий захищати своє.
Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям за кожен новий день. Пишаємося, поважаємо, цінуємо. Слава Україні та її героям!» – сказав під час свого виступу міський голова Вячеслав Саулко. Вячеслав Володимирович  нагородив військовослужбовців військової частини А7303 і добровольців формування Переяславської громади №2.

Командир 137 БТРО Вадим Бондаренко та його заступник Валерій Мартишко подякували службовцям батальйону та нагородили близько 30 військових.

Також відбулося нагородження орденами “За мужність” III ступеня від Президента Володимира Зеленського. Відзнаки отримали: Валерій Ковальчук Анатолійович, Юрій Білозерських Олексійович, Олексій Кондратенко Василь Боул.

Артисти ЦКМ Єлизавета Хондошко, Юлія Ковалівська, дует Ганни Ляч та Надії Томчук, хореографічний колектив “Вольтаж”, Дарина Семенчук, Людмила Мірошніченко з авторською піснею, Софія Леонова, дует Мирослави Мельник та Анастасії Петрової та Ганна Ляч підготували віночок вітань із вокально-хореографічних номерів. Ведуча заходу – Влада Черненко.

 

Додати коментар