Сьогодні Україна відзначає 209-ту pічницю з дня наpодження Великого Кобзаря

Сьогодні Україна відзначає 209-ту pічницю з дня наpодження великого українського поета, письменника, художника та громадського діяча Таpаса Шевченка.

Його ім’я невіддільно пов’язане з Україною, адже Кобзар – ніби уособлення всієї суті українського народу, його боротьби за своє життя і волю, символ незламності духу, приклад того, що можливо звільнитися з-під гніту в найскладніших умовах. Щороку в Україні відзначають “Шевченківські дні” 9 і 10 березня – роковини народження і смерті Тараса Шевченка.

На знак шани та вдячності представники міської влади, громадських організацій, керівники комунальних установ, громадськості поклали живі квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Потому всі охочі мали можливість відвідати виставку “ШЕВЧЕНКІАНА із фондової колекції НІЕЗ “Переяслав”.

Зазначимо, що співробітники НІЕЗ «Переяслав» долучаються до збору коштів для ЗСУ, шляхом проведення благодійної виставки «Україна нескорена, сильна та вільна», де представлені роботи: різьбяра Івана Чередніченка, майстрині петриківського розпису Марини Саркісян, Миколи Плєхова, художниці Світлани Шевченко. Кошти від продажу будуть спрямовані на на допомогу Сил оборони.

Міський голова Вячеслав Саулко придбав одну із робіт різьбяра Івана Чередніченка та під час відкриття виставки презентував її у фонд Музею Заповіту Т.Г. Шевченка.

????????????????????????????????????

Додати коментар