«Ми сильні, ми незламні»

01 березня центр соціальних служб Переяславської міської ради запросив на тренінг з надання психологічної допомоги внутрішньо переміщених жінок з дітьми. Захід проходив в Мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ.
15 жінок, котрі зараз тимчасово проживають на території Переяславської громади, мали підсилити впевненість в собі, віднайти життєві орієнтири під час війни, покращити свої комунікативні навички.
Директор центру соціальних служб Юлія Лялька привітала жінок-учасниць тренінгу з початком весни, висловивши надію, що ця весна принесе всім довгоочікуваний мир. Також вона зазначила, що в умовах війни вкрай важливо дбати про психічне здоров’я, особливо це стосується матерів, бо від їхнього стану напряму залежить стан їхніх дітей. Та й міцний тил – це теж одна із запорук перемог тих, хто тримає фронт.
Провідний фахівець із соціальної роботи Лілія Конченко дала учасницям інструменти і вправи, які допомогли жінкам усвідомити психологічний ресурс та як знаходити його в умовах війни, тому що їх завдання – вижити, і щоб вижила їх родина
Виконавши всі завдання і вправи тренінгу, його учасниці щиро дякували організаторам. Так за словами однієї з учасниць, переселенки з Маріуполя, що подібні заходи вкрай необхідні для жінок ВПО, щоб остаточно не втратити орієнтири куди рухатися, як жити далі й знати сили для власної реалізації та саморозвитку.
Інша учасниця тренінгу, жінка з міста Краматорськ, зазначила, що участь у тренінгу – це якісний досвід з тренування набутих навичок, але забутих в нових реаліях. Приємними , смачними і вишуканими сюрпризами для жінок стали імбирні пряники з патріотичною та весняною символікою від
Наталії Трошиної, а також продуктові набори, що були підготовлені центром соціальних служб у співпраці з проектом «Зміцнення громадської довіри» у межах програми «Мріємо та діємо».
Учасниці тренінгу продовжать отримувати інформаційно-консультаційну підтримку і після завершення заходу.
Поки мами удосконалювали свої навички і опановували нові, для їхніх дітей знайшлися не менш цікаві заняття. Зокрема, для них був підготовлений цікавий майстер-клас з виготовлення поробки «Метелик» у техніці орігамі.
Його організували та провели методист позашкільного закладу Клуб юних моряків Наталія Чорненко та керівник гуртка «Морський сувенір»
Тетяна Канова. Майсте-клас мав на меті дати дітям можливість проявити свою фантазію, творчість і розвинути моторику рук. Зала, в якій освітяни працювали з дітками, нагадувала вулик: тут був радісний гомін, атмосфера старанної роботи. На якийсь час їм вдалося зробити так, щоб діти занурилися у процес творчості, позитивних емоцій, спокою, забули про війну, про пережите. Насамкінець, малеча була щедро винагороджена за свої творчі зусилля, бо отримала смачнючу випічку від від Тетяни Соколової- Удод (кафе «Фламінго»).
Майя Погребна
провідний фахівець із соціальної роботи
центру соціальних служб Переяславської міської ради

Додати коментар