Лютий 2022 довжиною в 365 днів… У громаді відбувся мітинг-реквієм…

Минулий рік був сповнений важливих дат. Багато з них нагадують про трагедії, деякі – про переломні події. 

Ми вчилися жити під звуки сирен, піклуватися про себе і близьких, шукати безпечні місця за кордоном або у власних помешканнях. 

Одні дати затьмарювали інші і, ймовірно, кожен українець може назвати моменти, які за цей час запам’яталися найбільше. 

Але чи не найголовніше – ми вистояли, ми даємо відсіч, з нами Бог, Правда, ЗСУ та дружні країни світу…

У Переяславській громаді відбувся мітинг-реквієм у ході якого вшанували пам’ять Героїв, які за свободу та незалежність не побоялися віддати найдорожче – власне життя. Із спогадами про рік незламності поділилися міський голова Вячеслав Саулко, голова Студениківської громади Марія Лях, начальник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП Андрій Конон та заступник з морально-психологічного забезпечення командира 137 батальйону Валерій Мартишко. 

Орден «За Мужність» ІІІ ступеня отримав Бакал Богдан Вікторович, бойовий медик взводу, першої зведеної роти. Посмертно. Воїн отримав поранення під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Соледар та помер внаслідок отриманого поранення. Нагороду за нього отримали дружина та молодша донечка.

Історія вже вкотре ставить на наших теренах експеримент: “стара тоталітарна «монархія» чи молода творча демократія”. І той, хто це розумів і так відчував, впевнено, рік тому, з перших секунд цієї війни казав: “Переможемо” – бо інакше це антиісторично, антиморально, антибудь-що інше. Без патетики  – цілком наочно і функціонально. Бо в демократії зросло покоління вільних людей, змолоду навчених змінювати долю власними рішеннями. У самостійному бізнесі, в управлінському прошарку, в банківській аналітиці, суспільному активізмі, волонтерстві зросла критично необхідна для оборони кількість молодших командирів, логістів, технологічно-просунутих розвідників, артилеристів, зенітників, танкістів… Воїнів XXI століття, одним словом, які зможуть все, бо зависока ціна нашої, волі, свободи, суверенності та самостійності, визнаних всіма країнами світу…

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Додати коментар