“Донька успадкувала талант”: переяславські художники Андрій та Карина Кузьменки відкрили виставку

22 лютого у Переяславській художній школі імені Петра Холодного відбулася виставка Андрія та Карини Кузьменків. Андрій – випускник мистецького закладу, картини пише і його 16-річна донька. На виставці побувала журналістка Переяслав.City.

Карина, як і її тато Андрій Кузьменко, ще в дитинстві обрала для себе мистецьку стезю і вступила до Переяславської художньої школи.

– Я навчаюся у випускному шостому класі, – розповіла Переяслав.City Карина Кузьменко. –Готуюся вступити до Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Я хочу все життя тримати в руці пензлик і творити з ентузіазмом, бо живу мистецтвом. Хоча були складні періоди. Коли під час карантину ми не могли відвідувати заняття, я дуже сумувала за друзями і художньою школою. А за два роки почалась війна, і це дуже вплинуло на мою творчість. Перші 20 днів я була в Україні, а потім виїхала до Португалії. Там зовсім не хотілося малювати. Всі мої думки були про Україну, дуже хотілося додому. Коли у вересні повернулася до Переяслава, знову почала писати картини.

 

Привітала випускника та ученицю з відкриттям дебютної виставки директорка школи Ірина Кузьмицька.

– Це дуже близькі для мене люди, – поділилася Ірина Кузьмицька. – Передусім, бо це наші учні. Андрій Кузьменко – один з перших випускників. Тепер він завідуючий Музею академіка Заболотного, науковець з серйозними працями та митець. Він з дитинства розвивав здібності художника і донька успадкувала його талант.

Для вернісажу відібрали різножанрові картини, що показують, як юна художниця розвивається й удосконалює свою майстерність.

– Щоб змалювати природу, для живописця дуже важливо мати натхнення та позитивну енергію. Карині це вдалося, пишаюся її роботами. Сподіваюсь, що вона досягне великих успіхів і стане знаменитою художницею, – сказала Ірина Кузьмицька.

 

Додати коментар