У Переяславі урочисто відкрили другий корпус художньої школи імені Петра Холодного

 21 лютого у Переяславі відбулося урочисте відкриття другого корпусу Переяславської художньої школи імені Петра Холодного. Майбутні митці відтепер займатимуться і розвиватимуть свої здібності у просторому зручному приміщенні – Переяслав.City

Другий корпус художньої школи запрацював на Покровській, 49. На церемонію відкриття завітали голова Переяславської громади Вячеслав Саулко, начальник відділу культури і туризму Валентин Шуткевич та вихованці навчального закладу.

Привітала присутніх з цією визначною подією директорка школи Ірина Кузьмицька. Гості оглянули приміщення, тим часом учні почали писати картини у нових затишних класах.

 

– Для нас це дуже важлива подія, – розповіла Ірина Кузьмицька. – Мрія про розширення була давно. Хотіли добудувати приміщення до основного корпусу, але, на жаль, війна змінила ці плани. Валентин Шуткевич запропонував подивитися це приміщення, його саме здавали в оренду. Коли я його оглянула, відразу зрозуміла – тут має бути художня школа. В основному корпусі у нас три аудиторії, при цьому навчаються 110 дітей. Всі заняття відбуваються у другу зміну. Доводилося проводити заняття і в маленькому кабінеті для лозоплетіння, і навіть у коридорі, бо нам бракувало простору. А тут кабінети світлі, гарні. І, що дуже важливо, у підвальному приміщенні цієї будівлі є укриття на випадок повітряної тривоги.

Ірина Вячеславівна зазначила, що у майбутному бачить художню школу осередком відродження народних ремесел. Окрім профільних занять з малюнку, живопису, композиції, історії мистецтв, програма закладу включає предмети за вибором: вишивка, ткацтво, лозоплетіння, ліплення, дизайн, декоративна пластика. Заняття з цих дисциплін тепер зможуть проводити у новому корпусі.

– Планую, що в подальшому ми навчатимемо дітей ще й кераміці, розпису, різьбі. Таким чином будемо відроджувати народні ремесла. Це дуже важливо, бо ми, українці, вже заявили про себе як про націю мужню і сильну. А коли переможемо, покажемо на весь світ, що ми нація духовна, зі своєю самобутньою цікавою національною культурою, – підсумувала очільниця мистецького закладу.

Додати коментар