З полону повернувся військовий із Переяслава Данило Чеботарьов. Мама вже поговорила з сином

16 лютого, Україна та росія провели обмін полоненими, додому повертається 101 людина. Серед звільнених з російського полону 20-річний переяславець Данило Чеботарьов – Переяслав.City

“Мого синочка обміняли. Дякую Богу і всім, хто приймав в цьому участь. Дев’ять місяців пекла скінчились. Бажаю всім дочекатись своїх рідних додому”, – написала на своїй фейсбук-сторінці його мати Леся Чеботарьова.

– Так, сьогодні було рівно девять місяців пекла – полону сина, – розповіла пані Леся Переяслав. City. – Сьогодні вдень написали, що буде обмін. Потім були очікування і молитви, як завжди, А потім мені написала мама нашого полоненого, яка живе близько до кордону, що Даню обміняли. Не вірила, поки не побачила списки. Тоді подзвонили з частини, потім з СБУ. А пізніше я поговорила і з сином, – зазначила мама коротко.

У вересні 2022 року Переяслав.City публікував історію Лесі Чеботарьової, яка чекала сина з російського полону. Тоді вона розповіла, що її сина Данила 2002 року народження призвали на строкову службу до Національної гвардії України у квітні 2021-го. Коли 24 лютого почалася повномасштабна війна, юнак служив у Маріуполі – військова частина 3057, 12 бригада. Їхню частину обстріляли і розбили однією з перших.

Це фото прислали мамі Данила Чеботарьова, який перебував у російському полоні в Оленівці.Це фото прислали мамі Данила Чеботарьова, який перебував у російському полоні в Оленівці.

Тоді жінка сказала, що не спілкувалася з сином з 21 березня. Вона знала, що її син у російському полоні й перебував у сумнозвісній Оленівці.

“Коли українське командування віддало захисникам Маріуполя наказ здаватися в полон, з’явилися в соцмережах відео з ними. На одному з них я впізнала сина! Данило 17 травня разом із усіма виходить із Азовсталі. Потім в іншому відео, де українські захисники автобусом заїжджають у Оленівку, я знову побачила свого сина. Згодом отримала і підтвердження – витяг із наказу, у якому зазначено, що він знаходиться у полоні саме в Оленівці”, – розповідала в інтерв’ю Переяслав.City Леся Чеботарьова.

Данило серед полонених українських захисниківДанило серед полонених українських захисниківФото: скріншот з відео

І ось нарешті 16 лютого стало відомо про те, що Данило Чеботарьов у числі звільнених з російської неволі.

Що відомо про обмін 16 лютого?

Україна повернула з полону окупантів 101 людину — 100 військових та один цивільний. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Серед звільнених захисників — нацгвардійці, прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. 94 з них обороняли Маріуполь, зокрема 63 — на Азовсталі. Багато бійців дістали поранення.

“Рідні скоро зможуть обійняти своїх захисників, за яких молилися і чекали найбільше на світі. Кожен із наших повернених громадян отримає необхідну медичну допомогу, пройде реабілітацію, зможе відновити документи та банківські картки”, — написав у Telegram омбудсмен Дмитро Лубінець.

Додати коментар