Вихованці Переяславської художньої школи влаштували ярмарок малюнків задля підтримки ЗСУ

У Переяславській художній школі імені Петра Холодного діє виставка-ярмарок дитячої творчості. Виручені кошти з продажу робіт учнів навчального закладу передадуть на потреби ЗСУ – Переяслав.City

Виставка-ярмарок триватиме до 18 лютого. На ній представлено близько 40 дитячих робіт.

– У нас навчаються діти від 8 до 15 років. Малюють на різну тематику, але найактуальніша на сьогодні – про мир в Україні, – розповідає директорка художньої школи Ірина Кузьмицька. – Діти відчувають себе причетними до захисту країни, тому відібрали і надали свої кращі роботи для благодійного ярмарку. Всі бажаючі можуть придбати їх за символічну ціну. Таким чином отримати задоволення від дитячої творчості і разом з тим допомогти військовим. Кошти ми передамо у відділ культури, а звідти вже їх спрямують за потребами.

Ірина Кузьмицька наголосила, що нині як ніколи важливе питання патріотичного виховання. Викладачі художньої школи прививають учням любов до самобутнього українського мистецтва.

– Під час повітряних тривог і відключень світла наші учні малювали навіть в укриттях з ліхтариками. Ця робота їх згуртовує і мотивує, для них це своєрідна арт-терапія. Раніше ми відправляли воїнам амулети, створені вихованцями художньої школи. Перший день виставки пройшов не дуже активно, проте ми сподіваємося, що найближчим часом долучиться більше людей, – зазначила очільниця закладу.

Фотокореспондент Переяслав.City підтримав благодійну ініціативу, придбавши одну з дитячих робіт, і запрошує жителів міста долучитися. Художня школа працює з 14:30 до 19:30 за адресою вул. Богдана Хмельницького, 47.

 

 

Додати коментар