В Переяславі-Хмельницькому ліцеїстів евакуювали по навчальній тривозі

20 жовтня близько десятої ранку учнів та викладачів Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату “Патріот” (Київська область) було евакуйовано з учбового корпусу по навчальній тривозі. Тут профілактичні заходи з цивільної оброни проводили працівники районного сектору ДСНС.

Як зазначив директор навчального закладу Василь Козій (56 років), плани, шляхи евакуації на випадок тих чи інших надзвичайних ситуацій розроблено вже давно. Тож і діти, і дорослі знають як діяти за певних обставин. Цього разу з триповерхового приміщення ліцею всі виходили швидко та організовано. Зібралися на шкільному подвір’ї, пошикувалися. Заздалегідь переяславські рятувальники поставили тут свій пожежний автомобіль. Показали ліцеїстам розгортання його технічного оснащення, розповіли про необхідність дотримання правил безпеки і таке інше.

Інспектор районного сектору Андрій Андрющенко (25 років) сказав, зокрема, що по подібні тренування по евакуації відповідно до розпорядження міського голови впродовж двох останніх тижнів вони проводили в усіх школах міста. В ліцеї завершують цю роботу. Всюди і діти, і дорослі діяли без паніки. Організовано виходили з приміщень та збиралися у визначених місцях.

Додати коментар