Заяву на субсидію жителям Переяславської громади слід подавати в управління соцзахисту

Попри військовий стан, держава продовжує опікуватись незахищеними верствами населення: пенсіонерами, дітьми, інвалідами та внутрішньо переміщеними особами. Зокрема, пенсіонери Переяславської громади й надалі мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті на маршрутах у межах громади – Переяслав.City

Начальник управління соціального захисту населення Переяславської міської ради Ірина Іванюк розповіла, що його працівники й надалі приймають заяви від населення щодо надання їм пільг та субсидій. Зокрема, в опалювальний сезон правом на призначення субсидії користуються близько 3,5 тисячі осіб.

– Хоч призначення цих виплат й передали у Пенсійний фонд, але завдання приймати документи залишилося нашому відомству. Водночас приймати заяви, декларації на пільги та субсидії також мають право старостати сіл.

Пенсійний фонд уже на підставі отриманих від нас документів може призначити або й не призначити житлову субсидію. Це залежить від доходу громадянина, який звернувся. Для отримання субсидії подається лише заява та декларація.

Якщо в помешканні проживає менша кількість людей, ніж це вказано в будинковій книзі, то потрібно надати довідку, що така-то особа вже не мешкає за місцем реєстрації. Якщо пільги чи субсидію потрібно призначити внутрішньо переміщеним особам, то потрібно надати також довідку про призначення статусу ВПО. Якщо особа проживає в орендованому житлі, то має додаватись договір оренди.

Дещо змінились умови виплати внутрішньо переміщеним особам. З переліку на отримання допомоги уже виключили області, де не відбуваються бойові дії. Це, зокрема, Київська та Чернігівська. Тобто, якщо особа переїхала до нас із населених пунктів цих областей, то державна допомога їй (2000 гривень для працездатних і 3000 гривень непрацездатним) не виплачуватиметься. Цей перелік оновлюється кожні два тижні. Та якщо в людини з цих областей зруйноване житло і їй немає куди повертатися, то вона має звернутися в ту громаду, де проживала раніше, аби відповідні спеціалісти провели обстеження її зруйнованого житла та внесли його в спеціальний реєстр. Тоді на підставі цих відомостей людині буде продовжена виплата допомоги як внутрішньо переміщеним громадянам.

Також нарахування пільг ми проводимо людям, які повернулися із зони АТО чи з території бойових дій. Нарахування проводиться за наявності відповідного посвідчення.

Додати коментар