Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко перевірив переяславський центр щеплень на наявність вакцин

Віктор Ляшко відвідав центр щеплень в Переяславському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Міністр охорони здоров’я хотів пересвідчитися, що громадяни забезпечені рутинними вакцинами не лише на папері, а і безпосередньо на місцях – Переяслав.City

Про візит Віктор Ляшко розповів на своїй фейсбук-сторінці.

«Підтверджую – вакцини в наявності є. Умови їх зберігання дотримуються. Принагідно дякую Світовому банку за спільний проєкт “Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні”, в рамках якого, серед іншого, наприкінці року до центру щеплень в Переяславі було доставлено та інстальовано нове обладнання – холодильники та морозильні камери для зберігання вакцин», – написав Ляшко.

Він додав, що за підсумками минулого року рівень охоплення щепленнями в Україні залишається нижчим за рекомендований Всесвітньою організацією здоров’я. І питання не в доступності вакцин, переконаний міністр.

«Станом на початок 2023-го року Україна достатньою мірою забезпечена рутинними вакцинами, а Міністерство охорони здоровʼя тримає на контролі дотримання графіків поставок і наявність вакцин. Українці можуть отримати безоплатно всі щеплення, які необхідні для імунізації згідно з національним календарем щеплень», – запевнив високопосадовець.

Віктор Ляшко наголосив, що вакцинація була та залишається однією з головних складових громадського здоров’я, а у воєнний час підвищується ризик розвитку і поширення інфекційних хвороб:

«Тому вкотре звертаюсь до кожного: дотримуйтесь національного календаря профілактичних щеплень. Подбайте про себе і своїх дітей».

 

Додати коментар