Українські медики пройшли майстер-клас з особливостей переливання крові в польових умовах

Учасники курсу інструкторів із надання догоспітальної допомоги пройшли майстер-клас з особливостей переливання цільної крові в польових умовах. Знаннями з колегами ділився досвідчений лікар медицини невідкладних станів, амбасадор Американського коледжу лікарів невідкладної допомоги в Україні (American College of Emergency Physicians) Браян МакМюррей. Він багато років підтримує Україну, особливо після початку повномасштабного вторгнення.

Офлайн-курс був організований державним закладом «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, як складової масштабного освітнього проєкту в системі екстреної медичної допомоги (ЕМД). До навчання долучилися фахівці системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Київщини, Черкащини, Тернопільщини, Вінниччини. У майстер-класі взяли участь фахівці хірургічних спеціальностей госпітальної ланки надання медичної допомоги, а також інструктори Центру симуляційного навчання Тернопільського національного медичного університету ім. I. Я. Горбачевського, який проводить тренінги в межах курсу за проєктом МОЗ. Під час навчання медики ознайомилися з деякими аспектами переливання крові на ранньому догоспітальному етапі, зокрема під час транспортування пораненого до госпіталю та особливостями переливання крові на різних етапах. Таке навчання є ефективним способом підвищити рівень знань та підготовку наших фахівців до викликів воєнного та післявоєнного часу.

МОЗ висловлює вдячність усім партнерам та друзям, які підтримують Україну та український народ у боротьбі проти агресора та в подальшій відбудові країни після перемоги.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України та Світовий банк продовжують професійне навчання медпрацівників бригад екстреної медичної допомоги (ЕМД) у межах масштабного освітнього проєкту. Загалом від початку 2023 року курс пройдуть 100 осіб (інструктори). Пізніше вони зможуть навчати своїх колег у системі ЕМД. Загалом завдяки цьому масштабному проєкту професійні навички надання догоспітальної допомоги посилять майже 25 тисяч фахівців із медицини невідкладних станів по всій Україні.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України. 

Додати коментар