«U-Report» матиме представництво в Переяславі – де розмістять локальний центр «U-Point»?

З метою збільшення регіональної активності U-Report та підсилення цього бренду, залучення нової цільової авдиторії до діяльності ініціативи, змережування активної молоді з різних регіонів України, днями у столичному КВЦ «Парковий» за участі близько сотні учасників, зокрема представників Unicef (представниця Вііра Мендонса), YouthUp (голова правління Максим Луценко та програмний директор Артур Кадельник), представників Міністерства молоді та спорту України (заступниця міністра Марина Попатенко), Київської обласної військової адміністрації (керівник Управління фізичної культури і спорту Сергій Тимофєєв) та інших організацій, молодіжних працівників та лідерів молодіжного руху Київщини що працюють в сфері молодіжної політики відбулося урочисте відкриття регіонального представництва U-Point від U-Report у Київській області та панельна дискусія на тему «Твоя думка важлива».

«U-Report» матиме представництво в Переяславі – де розмістять локальний центр «U-Point»?

Переяслав представляли ректор УГСП Віталій Коцур, керівник Молодіжного центру «Зустріч», депутат міської ради Андрій Іващенко та амбасадори «U-Report» Вадим Домарецький, Олег Водяний та Владислав Міранович.

Захід передбачав презентації U-Report як цифрової платформи ЮНІСЕФ, що об’єднує проактивну молодь, яка висловлює свої думки та прагне впливати на зміни в країні. Відомо, що U-Report покликаний у формі опитувань збирати думки молоді віком 14-24 років з приводу різних сфер суспільного життя. Результати цих опитувань допомагають доносити думку молоді до ключових стейкхолдерів для започаткування сталих змін. Головна задача платформи – через відповіді молоді стати рушієм змін, які є актуальними та важливими саме для молоді.

Натомість U-Point – це локальна точка (представництво) U-Report, яка здійснює регіональне адміністрування проєкту: залучає нових партнерів, збільшує кількість регіональних опитувань та респондентів, проводить заходи з неформальної освіти (в рамках тематичних пріоритетів ЮНІСЕФ). На Київщині він функціонуватиме на базі Київського обласного молодіжного центру і, у якості локального центру, на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Олег Водяний

«U-Point мають на меті розширити співпрацю загального проєкту з молоддю в регіонах, залучити до проєкту ще більше молодої аудиторії через цікаві опитування та проєкти. Це регіональні підрозділи, що збирають думки молоді регіону з приводу різних важливих питань і доносять її до стейкхолдерів. Ми хочемо знати думку молоді і оперативно отримувати важливу інформацію щодо важливості потреб і швидкого реагування на них. Разом сформуємо запити, проведемо опитування і втілимо в життя актуальні заходи і проєкти що стосуються молоді Київщини» – пояснив у ході своєї презентації переяславець Олег Водяний.

ректор університету Переяслава Віталій Коцур
Ректор університету Переяслава Віталій Коцур

У продовженні дня відбувалися панельні дискусії за участі ключових партнерів, нетворкінг щодо механізмів проведення досліджень U-Report та напрацювання ключових тематик дослідження. Серед інших слово тримав і ректор університету Переяслава Віталій Коцур. Він розповідав присутнім про включеність та консолідацію студентства, роботу з нею, зокрема в умовах впливів війни. Наголошував на активності молоді у волонтерському русі закладу та країни. Розповідав про те, як УГСП став рушійною силою в контексті молодіжної політики, поділився лайфхаками управлінських процесів та тим, як університет спрацював під час війни, як спрацювала та включилася молодь та які потреби вона має станом на нині. Крім того Віталій Вікторович ділився досвідом проєктів та традицій альма-матер а також своїм власним досвідом щодо того, як він долучає результати опитування молоді до своїх наукових праць, аналізує їхні потреби в провадження наукової, освітньої та позавдиторної діяльності в УГСП.

Додати коментар