Відбувся творчий вечір поета Олександра Матвієнка (фоторепортаж)

24 січня у Будинку художньої творчості для дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава відбувся творчий благодійний вечір жителя нашого міста, члена Національної спілки письменників України, журналіста, письменника, депутата Переяславської міської ради V та VII скликання Олександра Матвієнка “Сторінки творчості Олександра Матвієнка”.

Перед початком заходу у залі звучала, створюючи святковий настрій, музика у виконанні інструментального дуету у складі Миколи Гриценка (синтезатор) та Валерія Маковського (труба). Автор коротко ознайомив присутніх з етапами своєї творчості та представив ряд своїх окремих поетичних творів різних років, які ввійшли до  шести збірок філософської лірики і гумористичної книги «Сміху варте». Видання “Сміху варте” – це виключно український гумор у чистому його вигляді, зашифрований в поетичний код.

Олександра Володимировича в цей день прийшли привітати: міський голова Вячеслав Саулко, заступник міського голови Оксана Степаненко, секретар Переяславської міської ради Лідія Оверчук, місцева поетеса Вікторія Шевель, викладачка Університету Григорія Сковороди у Переяславі, доктор філологічних наук Ганна Токмань, численні друзі та колеги. Ведуча поетичного заходу: Людмила Леляк.

Олександр Матвієнко – не нове обличчя в літературі Переяславщини. Його поетичні та прозові доробки торкають найтонші струни людських душ, резонують із внутрішніми вітрами та ритмами, не відпускають до останнього рядка. І це стосується як ліричного, так і гумористичного доробку автора. По закінченні зібрання Олександр Матвієнко подякував спонсорам своїх видань та присутнім гостям. Кошти, зібрані під час творчого вечора будуть направлені для потреб ЗСУ.

 

 

 

 

 

Додати коментар