Відбувся майстер-клас «З Україною в серці»

І знову в Мистецькій галереї КЗ «Переяславський ЦКМ» відбувся черговий майстер-клас патріотичної тематики. Цього разу працівники центру соціальних служб, служби у справах дітей та сім’ї, відділу освіти, відділу культури і туризму Переяславської міської ради запросили дітей із родин, що перебувають в складних життєвих обставинах.
Юним гостям було запропоновано взяти участь в майстер-класі з виготовлення патріотичних сердечок у техніці валяння. Зорієнтувала на творчий процес дітей методист позашкільного закладу Клуб юних моряків Наталія Чорненко. Вона відмітила, що людська душа завжди прагне наголосити на своєму походженні. Особливо це актуально в наш час, тому такий патріотичний аксесуар, як синьо-жовте серце допоможе виразити свої почуття до нашої Батьківщини. А провела майстер-клас керівник гуртка «Золоте руно» Юлія Аврамич. Вона розповіла дітям про те, що валяння вовни – це давня техніка рукоділля і його зазвичай обирають для створення об’ємних речей, таких як м’які іграшки, сувеніри, прикраси. Майстриня запропонувала зануритись в творчий процес, показала техніку виконання виробу та ознайомила дітей з правилами безпеки під час роботи. Дітлахи уважно слідували її рекомендаціям та крок за кроком, у дружньому колі та з гарним настроєм, відпрацьовували навики, створювали оригінальний яскравий патріотичний виріб. У підсумку дітям вдалося вправно втілити творчий задум. Вони із задоволенням провели час за таким заняттям. Бузсумнівно, виготовлені власноруч поробки будуть дарувати дітям теплі спогади про цікаву зустріч.
Насамкінець діти отримали подарункові набори від благодійного фонду «Переяслав» та продуктові набори, що були підготовлені у співпраці з проектом «Зміцнення громадської довіри» у межах програми «Мріємо та діємо».

Додати коментар