Джерела погашення податкового боргу платника податків

Головне управління ДПС у Київській інформує, що джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-яке майно  платника – боржника, з урахуванням обмежень, визначених Податковим кодексом України, а також іншими законодавчими актами.

Так, пунктом 87.3 ст. 87 ПКУ визначено перелік майна та коштів, які не можуть бути використані як джерела погашення податкового боргу платника податків.

Якщо здійснення заходів щодо погашення податкового боргу платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, не привело до повного погашення суми податкового боргу або у разі недостатності у платника коштів для погашення податкового боргу, то контролюючий орган визначає дебіторську заборгованість платника, строк погашення якої настав, джерелом погашення податкового боргу такого платника податків – п. 87.5 ст. 87 ПКУ.

В разі відсутності у платника, що є філією, відокремленим підрозділом юридичної особи, майна, достатнього для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу, джерелом погашення грошового зобов’язання або податкового боргу такого платника податків є майно такої юридичної особи, на яке може бути звернено стягнення згідно з ПКУ.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Затверджено норми виробничих втрат спирту коньячного, зернового дистиляту, інших спиртових дистилятів і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких алкогольних напоїв

Головне управління ДПС у Київській інформує, що  25 листопада 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2022 року № 1310 «Про затвердження норм виробничих втрат спирту коньячного, зернового дистиляту та інших спиртових дистилятів і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв» (далі – Постанова № 1310).

Постанова № 1310 затверджено:

– норми виробничих втрат спирту коньячного, зернового дистиляту та інших спиртових дистилятів і норми втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв;

– установлено, що  на період дії воєнного стану  та протягом шести місяців із дня його припинення чи скасування СГ дозволяється застосовувати норми втрат спиртових дистилятів та/або алкогольних напоїв, відсутніх у затверджених згідно з п.1 постанови № 1310 нормах втрат, відповідно до нормативних документів, згідно з якими виготовляються відповідні спиртові дистиляти та/або алкогольні напої;

– визнано такою, що втратила чинність, постанова Кабінету Міністрів України від 15.02.1999 №186 «Про деякі питання державного регулювання виробництва спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» та зміни, які вносились до неї.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

З 01 листопада 2022 року набрала чинності нова форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що 01.11.2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 14.10.2022 №331, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 18.10.2022 за №1259/38595 «Про внесення змін до форми довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів та Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів».

Наказом №331 внесені зміни до  форми довідки-підтвердження та Порядку підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів, затверджених наказом Міністерства фінансів  України від 19.08.2022 №248.

Нагадуємо, що зазначена довідка-підтвердження статусу податкового резидента України видається контролюючим органом юридичним та фізичним особам України, які отримають доходи за межами України з метою  застосування міжнародних договорів України про уникнення подвійного оподаткування.

Чинна форма довідки-підтвердження статусу податкового резидента України має такий вигляд:

ЗАТВЕРДЖЕНО
 Наказ Міністерства фінансів України
 19 серпня 2022 року № 248

Дата видачі: _____._____.20___     № _____________

Date of issue

             Довідка-підтвердження             
 статусу податкового резидента України
 для уникнення подвійного оподаткування
 відповідно до норм міжнародних договорів

 

Certificate confirming the status of a tax resident of Ukraine to avoid double taxation in accordance with the norms of international treaties

Контролюючий орган _____________________________________________________________

(найменування контролюючого органу)

Tax authority issuing the certificate ___________________________________________________

підтверджує, що вказаний нижче платник податків є (був) платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та вказаною нижче Договірною Державою.

confirms, that the taxpayer specified bellow is (was) a taxpayer in Ukraine and a resident of Ukraine within the meaning of the Tax Agreement for the Avoidance of Double Taxation between the Ukraine and the Contracting State indicated below.

Договірна Держава: _____________________________________________________________

Contracting State: ________________________________________________________________

Платник податку: _______________________________________________________________

(організаційно-правова форма та найменування для юридичної особи/
 прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) для фізичних осіб)

Taxpayer: __________________________________________________________________________

(name for a legal entity / surname, first name and patronymic (if available) for individuals)

Податковий номер / серія (за наявності) та номер паспорта* _________________________

Tax number / series (if available) and passport number

Звітний (податковий) період (рік): __________

Reporting (taxation) period (year)

 

Керівник
 контролюючого органу
 (його заступник
 або уповноважена особа)

(Authorized person)

 

 

 

_______________

(підпис)

(Signature)

 

 

 

___________________________________

(Власне ім’я та ПРІЗВИЩЕ)

(Name and surname)

М.П.                                             __________
 * Серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті)

* Series (if available) and passport number (for natural persons who, due to their religious beliefs, refuse to accept the registration number of the taxpayer’s registration card and have officially notified the relevant supervisory authority about this and have a mark in the passport)

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар