Віншували священики працівників органів місцевого самоврядування

Різдвяні  свята  несуть із собою святковий настрій та духовне піднесення, яке спонукає людей бути добрішими і  кращими.

Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному   щастя, здоров’я, многіх літ і всяких статків у хаті і родині.

Вже по  Святій Вечері українці починали ходити по хатах, піснями  віншували господарів та їхніх дітей і  бажали їм злагоду й достаток.

Першими оповісниками народження Христа в різдвяних обрядах у давнину були діти, які обходили ватагою багаті й бідні оселі, співаючи колядки та щедрівки. І в кожній хаті  світлішало, людям ставало легше на душі. Колядників чекали з нетерпінням, вважалося, чим більше дітей завітає до хати, тим щедрішим для її господарів буде новий рік. Колись кожна українська родина вважала  за честь, що колядники їх не обминули і прийшли привітати з Різдвом.

У величні Різдвяні дні до Переяславської міської ради з радісною звісткою про народження Сина Божого завітали священики, настоятелі храмів Переяславської громади.

Святі отці бажали усім щасливого Нового року, Божої милості та миру в нашій країні, співали колядки та віншували присутніх із новорічно-різдвяними святами.

Додати коментар