Центри зайнятості тепер мають інформувати військкомати про безробітних українців

Кабінет міністрів зобов’язав центри зайнятості надавати інформацію територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки про зареєстрованих безробітних. Це передбачено порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який було закріплено постановою Уряду №1487. 
За наявності технічної можливості така інформація може бути надана через систему електронної взаємодії Міноборони та Державної служби зайнятості.

«Міські, районні, міськрайонні центри зайнятості та філії регіональних центрів зайнятості надають інформацію про реєстрацію осіб як безробітних протягом семи календарних днів після отримання запиту відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», – зазначається у документі. 

Також передбачається, що Державна міграційна служба повідомляє у двотижневий строк відповідним районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки про осіб, які набули громадянство України і підлягають взяттю на військовий облік.

Суди, у свою чергу, вилучають та надсилають до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки військово-облікові документи призовників, військовозобов’язаних та резервістів, засуджених до позбавлення волі, обмеження волі або арешту.

Додати коментар