ДТЕК вводить новий графік відключень електрики на Київщині

Відсьогодні у регіоні запроваджують оновлені графіки стабілізаційних відключень, які покликані враховувати поточну складну ситуацію в енергосистемі. Як це виглядатиме на практиці.

Оновлений графік складається з 3 категорій:

  • Світло є. Періоди, коли буде забезпечуватись електропостачання. Це білий колір на графіку;
  • Світла немає. Періоди, коли відключення буде відбуватись для того, аби збалансувати енергосистему. Сірий колір на графіку;
  • Можливі відключення. Періоди, коли відключення може застосовуватися, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватися. У ці періоди рекомендується знижувати споживання електроенергії та не користуватися ліфтами. Світло-сірий колір на графіку;

Поза тим, для рівномірності і почерговості відключень відтепер всі споживачі поділені на 4 групи, замість двох, як було раніше. 

Графік починає діяти з 14:00 3 січня та найближчі кілька днів працюватиме тестово. Попередні графіки більше не діють!

графік відлючень у Переяславі
Оновлений графік відлючень світла в Переяславі

У ДТЕК просять у разі неспівпадіння реальної ситуації з графіком невідкладно повідомляти їм про це, написавши в особисті повідомлення сторінки ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook. Також можна подати заявку на сайті компанії в розділі «Відсутня електроенергія?». Заявки приймаються в тому числі через кол-центр, проте це може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків. Зазначають, що це допоможе у стислі терміни зробити графіки максимально зручними для користувачів.

Зазначимо, що за повідомленням керівника Київської ОВА Олексія Кулеби станом на зараз Київська область повністю забезпечується електроенергією. У регіоні не вводяться екстрені та планові відключення світла. Проте ця ситуація може змінитися. Вкрай необхідно продовжити економне споживання світла. 

Важливо пам’ятати! Після того, як з’явилось світло після відключення, електроприлади потрібно вмикати по черзі. Це допоможе уникнути аварій через перевантаження електромереж та зберегти світло у вашому та сусідніх будинках.

Додати коментар