Ректор УГСП Віталій Коцур увійшов до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2022 році

Ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур увійшов до ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини у 2022 році – повідомляє сайт УГСП. Такий рейтинг щорічно оприлюднює регіональне видання «Моя Київщина». У році що минув очільник альма-матер став єдиним представником Переяславщини у рейтингу, покращив свій минулорічний результат (був 59-тим – прим.авт.) опинившись на 56 позиції і залишивши позаду багатьох впізнаваних людей краю – кількох впізнаваних народних депутатів, депутатів Київської обласної ради та очільників громад та районів, колегу з Білоцерківського національного аграрного університету, боксера Олександра Усика, телеведучого та волонтера Сергія Притулу, олігарха Павла Фукса, співачку Jerry Heil та інших. Увесь рейтинг можна переглянути тут.

У представленні номінанта нагадали, що Віталій Вікторович очолив Університет Григорія Сковороди в Переяславі у 2021 році, потрапивши в Національний реєстр рекордів України як «Наймолодший ректор університету в Україні». Під час вступної кампанії з 12 тис абітурієнтів, які виявили бажання навчатися в закладах вищої освіти Київської області, більше третини подали заяви до УГСП, що стало найвищим результатом у регіоні.

«Віталій Коцур продовжив курс свого батька, який до цього був ректором університету близько 20 років, на розвиток міжнародного співробітництва, підготовку студентів, зокрема й іноземців, до здійснення професійної діяльності на рівні світових стандартів. Протягом першого року його ректорства університет підписав близько сотні договорів про співпрацю та академічну мобільність закладу. Навіть в умовах війни УГСП продовжував реалізацію кількох грантових проєктів та виграв грантову заявку за програмою Erasmus+, яка буде діяти протягом трьох років. Переяславський університет зміг покращити безпекові можливості, щоб працювати в очному форматі навчання» йдеться у повідомленні, де уточнено, що із початку повномасштабного вторгнення російський військ на територію України за сприяння Віталія Коцура заклад активізував роботу свого волонтерського корпусу, який активно працює не лише в напрямку підтримки вимушено переміщених осіб, а й підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та територіальної оборони. Також ректор став співзасновником та одним із очільників Добровольчого формування Переяславської територіальної громади №2, у складі якого перебуває близько 200 осіб.

«Моя Київщина» визнала показовим те, що в грудні в переяславський університет з нагоди 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди приїздив президент Володимир Зеленський, який, до слова, й очолив ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини. Кажуть, у нинішніх реаліях це не може не додати авторитету молодому ректору.

У першій десятці рейтингу у 2022 році, поза Президентом, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, очільник Офісу Президента Андрій Єрмак, голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов, заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, голова Київської ОВА Олексій Кулеба, Народний депутат України та голова Київської обласної ради Анатолій та Наталія Гуньки й заступник генпрокурора Олексій Хоменко.

Додати коментар