Помер краєзнавець, журналіст та ветеран місцевого самоврядування Микола Михняк

Сьогодні, на 77-му році життя, після важкої хвороби, відійшов у Вічність Микола Кононович Михняк, відомий на Переяславщині журналіст та краєзнавець.

Микола Михняк народився у березні 1946 року в с. Дем’янці, його дитинство та юність минули у придніпровському с. Трахтемирів, яке до відселення також входило до складу Переяслав-Хмельницького району.

Любов до природи, жага до подорожей спричинили його вибір романтичної професії – він вступив до геологорозвідувального технікуму, згодом закінчив і геологічний факультет столичного університету, кілька років брав участь у геологічних експедиціях.

Однак була в нього ще одне велике захоплення – до друкованого слова, що згодом переросло в другу
 професію. З 1984 року Микола Михняк присвятив три десятиліття журналістській роботі – працював у місцевих газетах «Комуністична праця» («Вісник Переяславщини»), «Папірус», «Переяславська рада».

Після виходу на пенсію з 2016 року на пропозицію ГО «Старий Дніпро» включився до підготовки створення книг про затоплені водами Канівського водосховища села Переяславщини, збираючи спогади жителів, відповідні документи, старі світлини. Виступив автором-упорядником чотирьох видань: про Андруші (2018), Підсінне (2019), Трахтемирів і Монастирок (2020) та нещодавно віддрукованої книги про Городище (Переяслав.City).

У пам’яті тих, хто знав Миколу Кононовича він назавжди залишиться добрим, скромним чоловіком, доброзичливим колегою, професіоналом своєї справи. Чуйний, уважний і позитивний, принциповий – він виявляв кипучу енергію і після виходу на заслужений відпочинок.

Його смерть  – це непоправне горе для рідних, близьких, друзів.

Глибоко сумуємо з приводу цієї втрати та висловлюємо щирі співчуття рідним померлого. 

Віримо, що Всемилостивий Господь прийме його світлу та щиру душу в Царство Небесне.

Вічна і світла пам’ять неординарній особистості. Царство Небесне…

З глибоким сумом 

Міський голова                                                                                     Вячеслав САУЛКО

 

Додати коментар