Сергій Борисов – серед організаторів Фестивалю української культури у Флориді: частину виручених коштів передали воїнам з Переяслава

У місті Сент-Пітерсбург штату Флорида (США) 12-13 листопада 2022 року відбувся грандіозний Фестиваль української культури. Метою його проведення було єднання українців та представлення нашої культурної спадщини американській спільноті. Ведучими заходу були Надія Сава та Сергій Борисов – наш земляк і активіст.

За повідомленням організаторів, фестиваль відвідало більше тисячі людей, а його огляд транслювався на провідних каналах Флориди, зокрема 10TampaBayNews. Захід проводився громадою Української церкви Богоявлення Господнього.

Українська спадщина була презентована всебічно і різнобарвно: традиційні страви і ласощі, народні вироби і вишиванки, народні ігри для дітей і духмяне пиво для дорослих. Не обійшлося і без неперевершених українських народних пісень та танців. У фестивалі брали участь справжні фахівці вокального мистецтва, вихідці з України: Наталя Браташ, Муза Яковенко, Божена Кравченко, пані Зіновія та Ілона Красавцева. Нині в Штатах перебуває й кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультет історичної і соціально-психологічної освіти Олена Борисова, яка теж була учасницею зібрання.

Почесне місце серед гостей заходу займав ансамбль українського народного танцю «Сизокрилі» з Нью Йорку, які вважаються одним з найкращих ансамблів у світі. Вони виконали цілу низку яскравих українських танців, серед яких, звичайно ж, був і наш непереможний гопак.

Головною організаторкою фестивалю була Ірина Караван. Вона родом з маленького містечка Сокаля, що на Львівщині, випускниця Київського Міжнародного Університету. Зараз Ірина – успішний бізнесмен і невтомний активіст України.

Варто відмітити, що частину благодійних внесків, отриманих на фестивалі ($1,500), передано захисникам України з Переяслава.

Джерело

Додати коментар