Україна очікує на понад 10 тисяч антен Starlink найближчими місяцями — Федоров

Україна уклала угоду на постачання ще понад 10 тисяч антен Starlink. Вони мають надійти вже найближчими місяцями.
Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Bloomberg.

Він сказав, що особисто обговорював Starlink із бізнесменом Ілоном Маском і той запевнив, що продовжуватиме підтримувати Україну.

«Коли в нас був потужний блекаут, я надіслав йому повідомлення того дня, і він миттєво відреагував і вже зробив деякі кроки. Він розуміє ситуацію», — зазначив Федоров.

Він додав, що контракту на постачання ще немає, але уряди кількох країн ЄС готові розділити оплату за антени. Федоров запевняє, що наразі всі фінансові питання розв’язані, а навесні Україні потрібно буде знайти додаткове фінансування.

За словами міністра, з початку повномасштабної війни Україна вже отримала приблизно 22 тисячі антен Starlink.

Федоров також наголосив, що альтернативи супутниковому зв’язку зараз немає. Й уряд хоче обладнати «Пункти незламності» антенами Starlink. Для їхньої роботи потрібна електроенергія, але для їхнього живлення можна використовувати генератори.

«Ми готові прожити без електрики місяць, але принаймні б мати мобільний зв’язок і можливість надіслати текстові повідомлення. Щодо інтернету, у нас є багато Starlinks, але ключовим моментом є те, що ми отримали згоду на ще одне постачання, яке буде використовуватися для стабілізації зв’язку в критичних ситуаціях», — пояснив Федоров. 

Додати коментар