Святий Миколай знову завітав до дітвори громади

День Cвятого Миколая — одне із найулюбленіших свят українців, яке стало невід’ємною частиною української культури та історії.

Тож напередодні свята центр соціальних служб Переяславської міської ради запросив на концертно-розважальну програму до Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді 60 дітей із родин, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Цьогоріч свято проходило в особливих умовах – рашистські війська вкотре атакували енергетичну інфраструктури держави, світла в святковій залі не було. Але, завдячуючи зусиллям працівників БХТ ДЮМ, керівникам танцювальних та вокальних гуртків, ентузіазму юних артистів, свято все ж відбулося!

Звучала музика, сцена вабила яскравими костюмами та декораціями, юні гості не відчували браку світла – вони аплодували, підтанцьовували,брали участь у конкурсах та іграх. Хвилююче було споглядати на емоції дітей, на старання дорослих будь що порадувати малечу в цей нелегкий час випробувань, які випали українцям, дати їм розуміння того, що вони в безпеці, що незважаючи ні на що, все буде Україна! 

Діти з великим задоволенням подивилися казкову виставу, а по її закінченню отримали від Святого Миколая солодощі. Батьки, в свою чергу, за сприяння міської ради, отримали продуктові набори.

Свято вчить милосердю, щедрості і любові до оточуючих людей. Саме доброта і віра в чудо здатна зберігати все найдорожче в людських серцях. Добру традицію передають з покоління в покоління.. Є також повір’я: якщо в переддень свята загадати заповітне бажання, Святий Миколай його обов’язково виконає.

І дорослі, й діти вірять у щиру доброту святого Миколая Чудотворця. Головним бажанням, усіх нас без винятку є бажання МИРУ, ПЕРЕМОГИ УКРАЇНІ! І воно неодмінно збудеться!

 

Майя Погребна

провідний фахівець із соціальної роботи

центру соціальних служб Переяславської міської ради

Додати коментар