Кров для воїнів ЗСУ: освітяни Переяславської громади провели День Святого Миколая з користю для захисників (відеосюжет)

Сьогодні, 19 грудня освітян Переяславської громади об’єднала спільна мета – стати донорами крові для наших Захисників і Захисниць. Саме тому у Переяславський академічний ліцей імені Івана Мазепи завітала бригада Київського обласного центру служби крові і влаштувала день донорства. До слова, саме переяславці першими долучилися до цієї акції.

Як розповів для ProSlav начальник відділу освіти Переяславської міськради Петро Ярмоленко, подібну акцію планують проводити в ліцеї один раз на місяць.

Слід зазначити, що долучилися до благодійного заходу не лише працівники закладів освіти, а й батьки деяких учнів.

У місто прибула бригада з 5 лаборантами, які обслуговували відразу 5 реципієнтів. Збирали кров всіх чотирьох груп та двох резусів, по 450 грам з людини.

Ярмоленко розповідає, що ініціаторкою цієї акції у нашому місті стала волонтерка Анастасія Дудка, яка раніше працювала в Переяславській гімназії №4, а нині її місце роботи – у Борисполі.

«За день ця бригада може обслужити максимум 120 людей. Близько 140 осіб відгукнулися відразу ж, тож ми призупинили цей процес. У січні, я думаю, проведемо схожі заходи для інших організацій. Хочу подякувати працівникам ДТЕК за те, що вони пішли нам назустріч, і цей заклад сьогодні поза будь-якими графіками відключень», – каже очільник відділу освіти.

 

Додати коментар