По Києву вдарили 20 “шахідами”, пошкоджені будинки та транспорт: у КВА про наслідки нічної атаки

В ефірі 24 каналу речник КМВА Михайло Шаманов поділився деталями нічної атаки дронами по столиці. За його словами, внаслідок цього пошкоджень зазнав не лише об’єкт критичної інфраструктури.

Уламки дронів падали у кількох районах

Шаманов підкреслив, що українська ППО спрацювала чудово. Ураховуючи, що Київ намагалися атакувати 20 “Шахідами”, то збиття 15 з них – демонстрація титанічних зусиль наших військових.

Водночас він зауважив, що уламки дронів знаходять у Святошинському та Солом’янському районах. Щодо останнього, то там також виявили уламки ракети. Також пошкоджень зазнав 5-поверховий будинок.

Він також розповів, що уламки дронів пошкодили дахи, вікна й автівки поблизу місць їхнього збивання. Щодо Шевченківського району, то там відомо про пошкодження трьох будинків.

Що відомо про атаку дронами Києва

  • Упродовж цілої ночі ворог атакував Київ дронами-камікадзе. Відомо, що перше повідомлення про влучання на Київщині з’явилося о 03:15, а вже після 4 ранку надійшла інформація про чергову хвилю атак.
  • Глава ОВА Олексій Кулеба пів на 5 ранку підтвердив удари дронами. Він зазначив, що ППО працює як в області, так і у самій столиці.
  • Про кілька вибухів у Шевченківському та Солом’янському районі повідомив мер Києва Віталій Кличко. Він також зазначив, що на місцях працюють відповідні служби.
  • Глава КМВА Сергій Попко згодом додав, що зафіксоване влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Наслідки атаки уже ліквідовують аварійні служби.
  • Згодом поділився додатковими відомостями глава ОВА Олексій Кулеба. За його словами, внаслідок цього постраждало двоє людей. Вони отримують необхідну медичну допомогу.

Через атаку дронами у Києві 19 грудня впроваджують екстрені відключення світла. Графіки планового відключення цього дня не діятимуть.

Додати коментар