Щодо нарахування плати за теплопостачання населенню по КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа»

В попередніх опалювальних сезонах КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» проводило нарахування плати за теплопостачання населенню згідно Постанови від 30.10.2015р №1037 «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря», а також робило перерахунки плати за опалення в квартирах по заявах в разі зафіксованої температури всередині приміщення нижче 18оС. згідно Постанови КМУ від 17.02.2010 №151 «Порядок проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення , постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості»
Станом на початок опалювального сезону 2022/2023рр Постановою КМУ від 02.02.2022 №85 вищевказані Постанови втратили чинність та не можуть застосовуватися надалі.
На сьогоднішній день діє та застосовується чинний Наказ Мінрегіону від 22.11.2018 р №315 «Про затвердження Методики розподілу між Споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг» із змінами до Методики згідно Наказу Мінрегіону від 28.12.2021р № 358.
КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» доводить до відома , що нарахування плати за опалення у разі відсутності комерційного вузла обліку теплової енергії у будинку проводиться розрахунковим методом за нормою споживання теплової енергії, розрахунок якої викладено в Методиці розподілу. Обсяг споживання теплової енергії будинком підлягає щомісячному коригуванню тепломережею за фактичною кількістю годин постачання теплової енергії та фактичною середньомісячною температурою зовнішнього повітря .
На підприємстві діє двоставковий тариф погоджений виконавчим комітетом Переяслав-Хмельницької міської ради у вересні 2017 року і наразі є діючим .
Затверджена умовно-постійна частина двоставкового тарифу становить – 4,89 грн/м.2 (з ПДВ) та діє на протязі року.
Затверджена умовно-змінна частина тарифу становить – 24,63 грн/м.2, яка діє на протязі опалювального періоду та буде перераховуватися кожного місяця згідно Методики розподілу між Споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.
При визначенні умовно-змінної частини тарифу враховується середньомісячна температура зовнішнього повітря та кількість годин роботи тепломережі по кожній котельні окремо, враховуючи години відключення електроенергії та буде коригуватися кожного місяця. Так як температура всередині приміщення залежить безпосередньо від безперебійної роботи тепломережі то саме в Методиці розподілу вже буде враховано години простою та відповідно зниження якості (температури) надання послуг.
КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» на своєму офіційному сайті щомісячно буде повідомляти своїх Споживачів про проведені перерахунки та встановлені тарифи по кожному будинку в залежності від годин роботи тепломережі.

Додати коментар