Стартувала благодійна акція «Промінчики добра»

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Одне з найрадісніших та найочікуваніших – день Святого Миколая Чудотворця. Це світле і радісне свято, яке дарує віру в здійснення найзаповітніших мрій, вселяє в наші душі почуття надії та любові, надихає на добрі справи та милосердя до інших.

Благодійна акція «Промінчики добра» є яскравим підтвердженням цього–її щороку влаштовує центр соціальних служб Переяславської міської ради для дітей із родин, які перебувають в складних життєвих обставинах, та в яких діти за станом здоров’я не можуть самостійно відвідувати навчально-виховні заклади.

Оскільки є багато адрес, за якими чекають подарунків, уваги й любові, напередодні свята у домівки 22 переяславських родин з віншуваннями завітали Святий Миколай з помічниками (волонтери центру соціальних служб
 Максим Левченко, Наталія Шульга, Аліна Лялька та заступник директора центру
 Ірина Пурденко). Зокрема, волонтерка Наталія Шульга вже другий рік поспіль є ініціаторкою збору коштів в соціальних мережах на придбання новорічних подарунків. Цього року на зібрані кошти Наталія придбала 52 подарунки, які і були вручені дітям соціально вразливих категорій.

«Ми хочемо показати, що ці діти, які з певних причин є вразливими, у цей день потребують особливої уваги, але важливо зробити це так, щоб їх не принизити цією увагою, – каже пані Наталія. – Навпаки, даруючи дитині подарунок, ми хочемо сказати їй, що ми щасливі, що можемо відкрити для себе цей дар – бути помічниками Святого Миколая і завдяки йому стати свідками й співучасниками творення маленьких чудес».

Батьки та діти щиро раділи вітанням та подарункам, дякували за увагу та щирість. Віра дітей в диво та добро є найкращим дарунком Миколая, тож ми маємо дбати, аби діти не втрачали її ніколи.

Майя Погребна, провідний фахівець

із соціальної роботи центру соціальних служб

      

Додати коментар