У Європарламенті українському народу вручили премію Сахарова

У Європейському парламенті вручили премію Сахарова. Її отримав «сміливий народ України в особі президента Зеленського, обраних лідерів та громадянського суспільства».

Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Голова Європейського парламенту Роберта Мецола наголосила, що сьогодні народ України хоробро бореться за свою свободу та незалежність.

«Цього року ми з честю вітаємо мужній народ України в особі її Президента, обраних лідерів та громадянського суспільства. Українці важко борються і вже так багато пожертвували за свою свободу та наші цінності», – сказала вона.

На врученні також показали відео зруйнованих українських міст. Серед лауреатів, які представляли народ України: українська волонтерка, парамедик, звільнена військовополонена Юлія Паєвська (Тайра), голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, мер Мелітополя Іван Федоров та інші.

Президент Володимир Зеленський теж виступив на церемонії вручення. Він попросив хвилиною мовчання вшанувати всіх загиблих у війн та сказав, що треба діяти зараз, не чекаючи закінчення війни, щоб притягнути до відповідальності всіх, хто її розв’язав. Зеленський закликав підтримати створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочини, скоєні росією.

Додати коментар