Шановні співвласники багатоквартирного будинку за адресою вул. Набережна, 12   

КП «УК «ВУЖКГ» Переяславської міської ради» як управитель вашого багатоквартирного будинку інформує, що на виконання  п.8 Договору  від 01 травня 2020 року «Про надання послуг з управління багатоквартирним будинком», на вимогу п. 19 Постанови КМУ від 5 вересня 2018 р. № 712 «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком», та ч.1 ст.5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» інформує, що в результаті  обстеження покрівлі будинку, комісія прийшла до висновку про необхідність проведення капітального ремонту покрівлі будинку №12 по вул. Набережна орієнтованою вартістю 770000,00 грн. 

 Оскільки, проведення капітального ремонту будинку та його фінансування є обов’язком співвласників багатоквартирного будинку (власників квартир та нежитлових приміщень у цьому будинку) з моменту набуття у власність квартир чи нежитлових приміщень шляхом приватизації, купівлі тощо, вам необхідно прийняти рішення, шляхом проведення загальних зборів, про проведення капітального ремонту та визначення підрядника для виконання робіт з капітального ремонту  покрівлі вашого будинку. 

Звертаємо увагу, що співвласники зобов’язані забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку, кожен співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного й капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника (п. 5 ч. 2 ст. 10, ст. 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»).

          Таким чином, в разі погіршення стану будинку внаслідок не проведення капітального ремонту його систем, відповідальність згідно із законом несуть саме співвласники багатоквартирного будинку, тому наголошуємо на необхідності термінового вирішення питання щодо проведення капітального ремонту покрівлі вашого будинку.

          Витрати на проведення капітального ремонту до кошторису витрат на утримання будинку та прибудинкової території не входять та не сплачуються.      

Адміністрація КП «УК «ВУЖКГ»

Додати коментар