В Україні назвали нові дані про кількість переселенців

Станом на початок грудня в Україні статус внутрішньо переміщених осіб отримали 4,88 млн громадян, серед них 3,5 млн, що перемістилися після початку повномасштабної війни.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко, передає ВСВІТІ.

«Станом на 08 грудня на обліку ВПО перебувають 4 886 648 громадян. У тому числі 3 539 376 громадян перемістились після 24 лютого 2022 року, з яких 2 856 232 – зареєструвалися вперше з дня повномасштабного вторгнення», – йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що найбільш затребуваними соціальними послугами цього року стали довідка та отримання допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Наразі у міністерстві працюють над створенням онлайн-послуги із зміни адреси місця проживання або зняття з реєстрації ВПО.

Раніше повідомлялось, що в Україні розпочалися перевірки переселенців за місцем їхньої реєстрації з метою верифікацій виплат на проживання.

Зазначимо, до США виїхали понад 80 тисяч українських біженців.

Додати коментар