Олексій Кулеба: Пріоритети Київщини на 2023 рік ‒ оборона, безпека та відновлення

8 грудня під керівництвом голови Київської ОВА Олексія Кулеби відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації. Участь у засіданні взяли заступники голови адміністрації, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови райдержадміністрацій та керівники територіальних громад.

Під час колегії учасники розглянули проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2023 рік, обговорили питання організації бюджетного процесу у 2023 році та стану виконання заходів цивільного захисту населення Київської області за 2022 рік і завдання на наступний.

«Вдячний всім, хто в цей непростий рік сумлінно виконував свої обов’язки, допомагав людям. Проте війна триває, часу розслаблятися не маємо. Нашими пріоритетами у 2023 році будуть оборона області, цивільний захист і безпека населення, відновлення зруйнованого, розвиток медицини та освіти. Маємо діяти, як єдиний механізм, разом із органами державної та місцевої влади, силовим блоком», ‒ підкреслив у своєму виступі голова КОВА Олексій Кулеба.

Щодо проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2023 рік виступила директор Департаменту економіки КОВА Наталія Погребна. Проект Програми розроблявся в умовах військової агресії з боку російської федерації.

Пріоритетними напрямами соціально-економічного та культурного розвитку регіону в наступному році визначено:

  • Створення умов для безпечної життєдіяльності населення, здійснення заходів цивільного захисту, забезпечення оборони, громадської безпеки;
  • Відбудова зруйнованих та пошкоджених об’єктів енергетичної, житлово-комунальної, соціальної, інженерної, дорожньої інфраструктури;
  • Розвиток національно-патріотичного виховання, підтримка молоді, надання якісних освітніх, медичних послуг, послуг соціального захисту, зокрема для внутрішньо переміщених осіб;
  • Продовольча безпека та відновлення економічного потенціалу регіону.

Про організацію бюджетного процесу та роботу над обласним бюджетом розповів директор Департаменту фінансів Олександр Даценко. Під час свого виступу він акцентував зокрема на основних показниках державного та проекту обласного бюджетів на 2023 рік.

Директор Департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Валерій Кобижча доповів про виконання заходів цивільного захисту населення за 2022 рік та планів на наступний рік.

Так, у листопаді департамент провів практичні навчання з моделювання надзвичайних ситуацій радіаційного, хімічного та бактеріологічного характеру та опрацювання відповідних заходів реагування в кожному районі Київської області. У ході навчань перевірено готовність до скоординованої роботи органів місцевої влади, підрозділів Національної поліції, ДСНС, екстреної медичної допомоги та військових, які беруть участь у ліквідації надзвичайної ситуації.

Також директор Департаменту доповів щодо стану системи оповіщення населення, укриттів, організації можливої евакуації населення на випадок надзвичайної ситуації.

За результатами колегії ОВА кожен структурний підрозділ отримав відповідні доручення.

 

Додати коментар