З інтернетом і теплом цілодобово. У центрі Переяслава діє мобільний “пункт незламності”

Ще один “Пункт незламності”, організований силами ДСНС, розпочав роботу в центральній частині Переяслава. Коли немає світла, в ньому можна зарядити гаджети, зігрітися або попрацювати з ноутбуком. Там вже побували перші відвідувачі – Переяслав.City

Мобільний пункт розгорнули біля рятувальної частини на вулиці Сковороди, 70. Всередині великого намету, який може прихистити до 30 осіб, комфортно й затишно, температура повітря близько 20 градусів.

Світло й тепло в ньому забезпечують дизельний нагрівач повітря та бензиновий генератор. Вздовж однієї стіни розміщені столи та стільчики, по інший бік є навіть кілька місць, де можна полежати.
У пункті є інтернет, подовжувачі, гарячий чай та продукти, аптечка, щоб у разі необхідності надати домедичну допомогу. Локація працює цілодобово, на місці чергують співробітники ДСНС.
 
Поки що головна вада «Пунктів незламності» у Переяславі – їхнє розміщення фактично на околицях міста. В умовах відсутності мобільного зв’язку і без власного транспорту дістатися до тих віддалених мікрорайонів непросто, особливо у вечірній час. До того ж, немає певності, що ці пункти працюватимуть, коли повсюдно відключена електроенергія.

Локація ж у центрі міста зручна для багатьох містян, доїхати туди можна громадським транспортом. І чергові рятувальники, які там працюють, кажуть, їхній пункт працює безперебійно. Тож поки саме він користується найбільшим попитом.

Більшість відвідувачів – молодь, що заходить погрітися, переважно ввечері, під час відключень світла, поспілкуватися, підзарядити свої гаджети, випити гарячого чаю, кажуть чергові рятувальники. І додають, що, ймовірно, цей мобільний пункт працюватиме аж до весни.

Ввечері, коли у центральній частині міста немає світла, у пункті було чимало молодіВвечері, коли у центральній частині міста немає світла, у пункті було чимало молоді

Наразі у Переяславській ТГ “Пункти незламності” розміщені:

  • в одній з будівель Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції (Сковороди, 11);
  • у Переяславській гімназії №4 (Новокиївське шосе, 2);
  • у Переяславській гімназії №5 (Космонавтів, 22)
  • у с. Дем’янці (вул. Шкільна, 1).

Додати коментар