Субсидії в Україні: з 1 грудня змінився орган, який призначає допомогу

Пенсійний фонд України нагадав, що з 1 грудня повноваження приймати звернення на призначення житлових субсидій мають органи ПФУ. Про йдеться у пресслужбі Пенсійного фонду.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» до 30 листопада 2022 року включно субсидії призначають структурні підрозділи з питань соціального захисту населення; починаючи з 1 грудня 2022 року — органи Пенсійного фонду України.

Куди звертатися за призначенням житлової субсидії?

З 1 грудня подати документи на призначення житлових субсидій та пільг до органів Пенсійного фонду України можна декількома способами, в залежності від того, який є зручнішим:

– особисто, звернувшись до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України;

– поштою, на адресу органу Фонду;

– або online – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи мобільний застосунок Пенсійний фонд.

Крім того, як і раніше, можна подавати документи на призначення субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг та через портал Дія.

Додати коментар