Відбулося публічне обговорення «Мистецька інтервенція Бенксі. Відкриті питання»

Цього тижня відбулося публічне обговорення «Мистецька інтервенція Бенксі. Відкриті питання» в «Українському домі», що в місті Київ. Його відвідали представники Київської обласної військової адміністрації. 

Подія була присвячена обговоренню графіті, які художник Бенксі створив у Києві та Київській області. Зокрема в Київській області графіті його авторства є в населених пунктах Буча, Бородянка, Ірпінь, Горенка. 

Ці графіті стали полем для мистецької дискусії. На події обговорювали питання як захистити, зберегти й законсервувати роботи автора, те, що поява цих графіті змінює для місцевої громади на матеріальному, юридичному, символічному рівнях.

Серед висновків: на Київщині зʼявився новий центр культурного паломництва, а також шанс і виклик для регіону, який варто враховувати під час відбудови. 

Як повідомлялося раніше, перша леді України Олена Зеленська підтримала запуск українського простору на Google Arts & Culture – онлайн-платформі, за допомогою якої можна отримати доступ до зображень художніх робіт, які зберігаються в музеях світу.

Додати коментар