Переяслав без світла: як працює інфраструктура міста у разі знеструмлення (лікарня, магазини, АЗС)

Через пошкодження загальної системи учора на Переяславщині були застосовані аварійні відключення електроенергії. Як у разі знеструмлення працює інфраструктура міста? – Переяслав.City

“Пункти незламності”

На час відключення у Переяславській громаді розгорнули так звані “Пункти незламності”. Про це повідомив очільник громади Вячеслав Саулко. Там є світло, тепло та вода, можна зарядити гаджети.

“Сьогодні уже працює “Центр надання соціальних послуг та соціальної інтеграції” (вул. Сковороди, 11), “Переяславська гімназія №4” (Новокиївське шосе, 4). Згодом, за потреби, буде відкритий додатковий пункт у Переяславській гімназії №5 (Космонавтів, 22)”, – йдеться у повідомленні.

Критична інфраструктура міста

Під час екстреного відключення голова громади зазначив, що у разі відсутності світла більше ніж протягом доби, мешканці Переяславської громади можуть набирати воду зі свердловин, які працюватимуть за допомогою генераторів по вул. Можайська 6 та Новокиївське шосе 1а (Гімназія №4).

Додатково у разі надзвичайних випадків буде змога набрати води у ємності з підвального приміщення будинків за адресою: Можайська, 6 та Святого Єфрема, 15. Також діятиме розвіз води КП ВУКГ по районах міста.

При знеструмленні міста перестають працювати каналізаційні насосні станції та очисні споруди, зауважив міський голова, тому мешканців міста закликали у таких випадках по можливості не користуватися водовідведенням.

Також за відсутності електроенергії припиняє свою роботу тепломережа.

АЗС

У випадку відключень АЗС у місті працюють у звичайному режимі.

Лікарня

Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування має можливість працювати автономно з генераторами та надає медичні послуги навіть під час відключень електроенергії.

Директорка лікарні Лариса Кузьменчук повідомила Переяслав.City, що у випадку аварійних відключень критичні відділення: приймальне, реанімаційне, хірургічне продовжують працювати. Поліклініка також працює, але під час повітряної тривоги припиняє приймати пацієнтів.

Супермаркети

Деякі продуктові супермаркети Переяслава продовжують роботу у разі відключення електроенергії за допомогою генераторів.

АТБ — супермаркет та каси також продовжують роботу за відсутності світла за рахунок джерел безперебійного живлення. Зазвичай під час відключень працюють і термінали, однак під час повного знеструмлення міста, на касі була можливість розраховуватися лише готівкою.

“ФОРА” — супермаркет обладнаний генератором, що дозволяє їм продовжувати роботу. Можливий розрахунок карткою за допомогою терміналів.

“ЕКОМАРКЕТ” — гіпермаркет у мікрорайоні Левада також використовує генератори для продовження роботи, тому навіть під час повного знеструмлення міста продовжував обслуговувати покупців, а ось магазин у центрі міста припинив роботу.

“ЛОТОК” та “МАЛИНА” — супермаркети не забезпечені генераторами,тому торгові зали підсвічуються лише стаціонарними джерелами освітлення, розрахунок можливий тільки готівкою.

Супермаркет "ЛОТОК" без світла продовжує обслуговувати покупцівСупермаркет “ЛОТОК” без світла продовжує обслуговувати покупців.

Додати коментар