Ходою Гідності пройшли жителі Переяславської громади (Фото)

21 листопада в Україні відзначається День Гідності і Свободи. Це свято було встановлено Указом Президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року. День Гідності та Свободи – історично важливий та пам’ятний для українців день. Адже саме у цей день вісім років тому на Майдані з’явилися перші намети, що дали початок великій боротьбі свідомого українства проти тогочасного режиму. Українці на весь світ заявили про своє прагнення жити у вільній, незалежній, демократично розвиненій європейській державі.

З нагоди цієї дати жителі громади на чолі із міським головою Вячеславом Саулком пройшлися Ходою Гідності та взяли участь в урочистому зібранні.  Зі святом жителів краю привітав міський очільник. 

Учасники заходу поринули у спогади про буремні події 2004 року – Помаранчеву революцію, яка була Святом Свободи, і Революцію Гідності 2013-2014 років та Небесну Сотню – сьогодні вже минувшиною провела всіх ведуча заходу Людмила Леляк.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять героїв, які ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності, які загинули на Майдані, у зоні АТО за свободу і територіальну цілісність України і тих, хто ні у війську небесному боронить наш край.

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам ООС, як символу нашої пам’яті про борців за волю України.
Герої  не вмирають! Вони  завжди  будуть жити  в наших серцях!
У всіх храмах міста відбулися молебні за загиблими Героями, які нині тримають над нами небо…

Захід підготовлено та проведено фахівцями відділу культури та туризму (Валентин Шуткевич) і Переяславського ЦКМ (Людмила Бездольна).

Додати коментар