Переяславські поети зустрілися у ЦКМ з нагоди Дня студента – фоторепортаж ProSlav

Напередодні Міжнародного дня студента, 16 листопада 2022 року виставкова зала Переяславського центру культури та мистецтв зібрала квінтесенцію творчих школярів, студентів та вільних поетів міста на чергову зустріч літературного клубу нашого краю – тематичний вечір, на якому побував і ProSlav, найменували «Лірика студентства».

Переяславські поети зустрілися у ЦКМ з нагоди Дня студента – фоторепортаж ProSlav

Понад годину усі хто завітав цього вечора до ЦКМ були у полоні лірики про кохання і війну, про тривоги і радість, про журбу і те, що не дає нам зламатися у ці буремні часи. У цікавій театралізованій формі зустріч модерували Людмила Леляк та відомий в нашому місті поет та журналіст Олександр Матвієнко, який цього разу постав перед поважним товариством у образі мудрого професора поетики та теж поділився своїм майстерним словом й тим самим заклав курс на хороший та сенсовий літературний вечір. 

Молоді та спраглі до творчості, харизматичні Єлизавета Хандошко та Надія Томчук, творчі Анжеліка Степанковська та Софія Леонова, яка поза витонченою авторською поезією обдарувала присутніх і своїм музичиним талантом; знана лікарка та поетка міста Вікторія Шевель та її син, восьмирічний юний поет Іван, й, врешті, ваш покірний слуга – журналіст сайту ProSlav Максим Левченко – усі ці люди ділилися найінтимнішими гранями своєї душі, розкривалися у вмілому слові, доводила що українське слово живе: має гарні зачатки, міцне сьогодення та впевнене майбутнє. І хай, навіть, хтось із учасників зустрічі лише розпочинає свій шлях у літературі, є впевненість, що вже незабаром із молодого грона майстрів слова нашого краю виростуть нові Костенко, Жадани, Іздрики та Симоненки – ті, хто нині наснажує переяславських поетів до власної творчості, своїми іменитими рядками вчить вмілому ремеслу творення слова.

Після зустрічі її учасники та гості ще довго не розходились – обмінювалися думками, планували подальші зустрічі, фотографувалися та проводили час у тісному колі однодумців по духу і захопленнях, які визрівають у справу їх життя. Навіть не сумніваємося що це не остання зустрічі клубу поетів Переяслава і надалі вони ще не раз здивують нас новими римами, порадують новими іменами які зголосяться до участі.

Додати коментар