Воїна з Переяслава Максима Гаєвського посмертно нагороджено орденом “За мужність”

Загиблого на війні з російським окупантом переяславця солдата ЗСУ Максима Миколайовича ГАЄВСЬКОГО посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня – Переяслав.City

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» – йдеться в указі Президента Володимира Зеленського №746/2022 від 31 жовтня 2022 року.

Максим Гаєвський у 2014 році був призваний на строкову службу в ряди Збройних Сил України, а через рік підписав контракт та пішов воювати в АТО. Півтора року там відслужив, повернувся додому.

23 лютого 2022 року йому прислали повістку з військкомату, а 24-го почалась війна. Максим Гаєвський захищав рідну країну у складі 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. Це один з найвідоміших героїчних підрозділів ЗСУ їхнім гаслом є «Україна або Смерть»

Максим загинув у День Незалежності України 24 серпня внаслідок танкового обстрілу противником поблизу населеного пункту Павлівка Волноваського району Донецької області. Йому навіки 28 років.

Поховали Героя 28 серпня в Переяславі на Заальтицькому кладовищі з усіма військовими почестями. Вічна слава герою!

Додати коментар