До написання Радіодиктанту національної єдності долучилися 15 217 учнів та вчителів освітніх закладів Київщини До написання Радіодиктанту національної єдності долучилися 15 217 учнів та вчителів освітніх закладів Київщини

9 листопада в Україні традиційно відзначили День української писемності та мови. У цей день у закладах загальної середньої освіти Київщини пройшли урочисті заходи: вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця, відкриття Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, зустрічі з відомими людьми. Про це повідомила заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко.

Також у цей день учні та вчителі регіону долучилися до написання 22-ого Радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч у заході взяли участь 15 217 учнів та вчителів закладів загальної середньої освіти Київщини. 

«Головним завданням диктанту як діти, так і дорослі вважають не стільки з’ясувати, чи добре вони володіють українською мовою, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і плекає рідне слово. Важливо кожному усвідомлювати її значення та роль у розвитку особистості, адже без своєї мови й самобутньої культури немає народу», – підкреслила Жанна Осипенко.

Крім того, заходи до Дня української писемності та мови проходили в КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів». Цього дня відбулися такі події: зустріч із поетесами Тетяною Строкач, Лілією Бойко та Юлією Гребеніченко, які декламували авторські поезії національно-патріотичного звучання, відвідування тематичної виставки в Музеї історії Київщини, презентація «Долаємо мовні стереотипи», перегляд виставки-інсталяції «Нам плекати скарб одвічний – мову!».

Нагадуємо, 9 листопада відзначали День української писемності та мови. До написання Радіодиктанту національної єдності мали можливість долучитися всі охочі.

  

 

Додати коментар