Піаніст Ігор Янчук святкує професійне свято – про нього показав сюжет марафон «Єдині новини» (відео)

Музика є його власною зброєю проти ворога. І якщо переяславці знають піаніста Ігоря Янчука як засновника мистецької формації «Джем Толока», то кияни і гості столиці – як вмілого вуличного музиканта. Щосуботи він грає твори сучасних композиторів-неокласиків просто неба, даруючи людям емоції довоєнного мирного часу. Нині він надихає та дає розраду слухачам на Подолі. У переддень міжнародного дня піаніста з ним поспілкувалися кореспонденти служби новин «Факти» на ICTV в рамках телемарафону «Єдині новини», повідомляє ProSlav.

Ігор зізнається, що любить вуличні концерти більше, ніж в аудиторіях та залах. Експериментувати з ними почав у 2013 році в Переяславі. Називає себе аматором, бо не має вищої музичної освіти. Майстерність відточував самотужки, надихався італійським композитором Людовіко Ейнауді. Нині залюбки грає їх для київської публіки. 

У сюжеті Ігор Янчук розповів про свій перший виступ у столиці, участь у заходах з нагоди 30-річчя Незалежності України. Каже, з весни принципово відкрив музичний сезон попри війну. Люди відреагували позитивно, кажуть цього справді бракувало. За декілька вуличних концертів планує закривати сезон, але обіцяє, що новорічні і різдвяні свята для киян і гостей столиці не минуть у тиші.

Додати коментар