Без батька залишилася піврічна донька: у Переяславі попрощалися з молодим воїном Богданом Янутою

У Переяславі попрощались із мужнім Героєм, воїном Богданом Янутою. Він загинув на Луганщині від осколкового поранення. Йому назавжди залишиться 28 років – Переяслав.Сity

31 жовтня об 11-ій годині сотні переяславців прийшли віддати останню шану своєму земляку біля його будинку. Над труною у скорботі схилилися згорьована мати, у якої Богдан був єдиним сином та молода дружина, яка тільки пів року тому народила коханому чоловіку доньку.

“Ти моє перше справжнє кохання, ти людина з якою я хотіла пройти життя та зустріти старість. Ти величезна частина мого життя. 9 років разом, 3 роки шлюбу, 6 місяців нашій принцесі.

Вона знатиме, що її тато справжній чоловік, людина яка загинула борючись за її майбутнє, що її тато ГЕРОЙ”, — написала Антоніна Янута на своїй сторінці.

Богдан Янута народився 7 квітня 1994 року. Закінчив Кафедру військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування України. Був мобілізований 25 червня 2022 року. Мав звання молодшого лейтенанта. Служив у 80-ій десантно-штурмовій бригаді командиром батальйону. У Переяславському військкоматі про нього відгукуються як про мужнього, відважного командира.

Загинув 26 жовтня внаслідок осколкового поранення поблизу населеного пункту Невське Сватівського району на Луганщині.

Заупокійну молитву звершили у храмі Воскресіння Христового. Після богослужіння траурний кортеж проїхав вулицями Переяслава на Борисівське кладовище, де поховали захисника.

     

  

   

Найактуальніша інформація та новин

Додати коментар