Навіщо в Україні щодня відключають світло – Укренерго

Головна причина цього – дефіцит потужності внаслідок російських обстрілів.

Обмеження постачання електроенергії в Україні застосовуються лише тоді, коли диспетчери бачать, що до певного регіону не можна доставити обсяг електроенергії, відповідний до рівня поточного споживання.

Про це розповіли в “Укренерго“.

Причиною цього може бути дефіцит потужності – тобто в конкретний момент в енергосистемі виробляється електроенергії менше, ніж можуть спожити громадяни, промисловість та інші споживачі.

А також через пошкодження, коли електромережі не можуть нести підвищене навантаження, як раніше. Зокрема, доставляючи електроенергію з одного регіону до іншого.

Якщо в такий момент не застосовувати обмеження, енергосистема може розбалансуватися, і в мережі станеться аварія.

Щоб цього не відбулося, диспетчерський центр “Укренерго” доводить до операторів розподільчих мереж (обленерго), на який обсяг потужності треба знизити споживання в цей момент. Наприклад, 100 МВт або 200 МВт від 9:00 до 12:00. Обленерго мають зробити це дуже оперативно.

Нагадаємо, в “Укренерго” повідомляють, що заклики до заощадження електроенергії будуть актуальними ще кілька місяців. Результати економного використання українцями вже очевидні, але упродовж осінньо-зимового періоду все ще доведеться заощаджувати.

Додати коментар