Рішення виконавчого комітету Про розроблення детального плану території земель промисловості у мікрорайоні Підварки в м. Переяславі-Хмельницькому

Розглянувши звернення директора товариства з обмеженою відповідальністю «СТАР ЕНЕРДЖІ ЮКРЕЙН» Гури Костянтина Юрійовича, що зареєстроване по вул. Петропавлівська, 34 в м. Переяславі-Хмельницькому, Київської області, шляхом надання дозволу виконавчому комітету Переяслав-Хмельницької міської ради на розробку детального плану території, з метою впорядкування території для містобудівних потреб Переяслав-Хмельницької міської ради та подальшого відведення в оренду земельної ділянки промислового призначення ТОВ «СТАР ЕНЕРДЖІ ЮКРЕЙН» для розміщення сонячної електростанції потужністю 5.01 МВт, орієнтовною площею 10.7 га по вул. Промисловій в м. Переяславі-Хмельницькому, із цільовим призначенням – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (сонячної електростанції) з метою вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин, уточнення положень матеріалів містобудівної документації «Генеральний план. План зонування (зонінг) території міста. М. Переяслав-Хмельницький» (розробник – державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя»), керуючись ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території», наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 16.11.2011 № 290 «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації», статтями 10, 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», статтею 12 Закону України «Про основи містобудування», ст. 40, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком Переяслав-Хмельницької міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Надати дозвіл виконавчому комітету Переяслав-Хмельницької міської ради на розробку детального плану території з метою впорядкування території для містобудівних потреб Переяслав-Хмельницької міської ради, та розгляду питання подальшого відведення в оренду земельної ділянки промислового призначення ТОВ «СТАР ЕНЕРДЖІ ЮКРЕЙН» для розміщення сонячної електростанції потужністю 5.01 МВт, орієнтовною площею 10.7 га по вул. Промисловій в м. Переяславі-Хмельницькому, із цільовим призначенням – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (сонячної електростанції) в м. Переяславі-Хмельницькому.
  2. Замовником на виконання детального плану території визнати Переяслав-Хмельницький виконавчий комітет.
  3. Інвестором з фінансування робіт з розробки детального плану території визнати ТОВ «СТАР ЕНЕРДЖІ ЮКРЕЙН».
  4. Інвестору визначити розробника детального плану території – суб’єкта господарювання, який у своєму складі має архітектора з відповідним кваліфікаційним сертифікатом, та укласти з ним та замовником договір.
  5. Розробнику:

         5.1. Підготувати проект договору на розроблення детального плану.

         5.2. Скласти разом із відділом містобудування, архітектури та використання земель проект завдання на розроблення містобудівної документації.

         5.3. Подати проект детального плану до виконавчого органу Переяслав-Хмельницької міської ради, відповідно до ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

  1. Відділу містобудування, архітектури та використання земель виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради в установленому порядку:

         6.1. Надати розробнику містобудівної документації, визначеному відповідно до законів та нормативно-правових актів України, вихідні дані на розроблення детальних планів території та забезпечити укладання договорів на їх розроблення відповідно до вимог Цивільного кодексу України.

         6.2. Погодити детальний план території з Державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя» (у разі зміни цільового призначення окремих земельних ділянок та уточнення рішень затвердженого Генерального плану міста).

         6.3. Після розроблення детального плану для врахування громадських інтересів забезпечити проведення громадських слухань.

  1. Затвердження детального плану території, що зазначені у п.1 цього рішення, оформити окремими рішеннями міської ради після затвердження в установленому законом порядку містобудівної документації «Генеральний план. М. Переяслав-Хмельницький».
  2. Відділу інформації виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради оприлюднити відповідно до чинного законодавства рішення щодо розроблення містобудівної документації з прогнозованими правовими, економічними та екологічними наслідками, а також проект детального плану території після його розроблення та результати громадських слухань щодо врахування громадських інтересів.
  3. Дане рішення набирає чинності з моменту його оприлюднення.
  4. Організацію виконання даного рішення покласти на заступника міського голови згідно із розподілом повноважень.
  5. Контроль за виконання даного рішення покласти на першого заступника міського голови Карнауха Г.М.

 

Міський голова Т. В. Костін

Карнаух Г.М.

Гринець В.І.

Степаненко А.С.

Медведенко Н.І.

Горбунова Ю.О.

Брень В.П.П

Додати коментар